• April 14, 2024

Tepelhof reconstructie

Een tepelhof reconstructie is een operatie die de vorm van de tepelhof herstelt. De tepelhof is het gebied rond de tepel waar de melkklieren zitten. De reconstructie kan plaatsvinden na een borstverwijdering (mastectomie). Dit kan nodig zijn als je borstkanker hebt of een verhoogd risico op borstkanker hebt.

De reconstructie kan ervoor zorgen dat je weer een normale borstvorm krijgt en voorkomen dat je tepel uitpuilt. Het kan ook helpen bij het voorkomen van pijn in de tepelhof.

De operatie kan worden uitgevoerd met een implantat, eigen weefsel of een combinatie van beide. Het is belangrijk om te overleggen met je chirurg over wat voor jou de beste optie is.

Na de operatie zal je tepelhof gevoelig zijn en er kunnen littekens ontstaan. Je tepelhof kan ook verkleind of vergroot zijn na de reconstructie. Dit is normaal en je tepelhof zal na verloop van tijd genezen.

Bij een tepelhof reconstructie wordt een nieuwe tepel gemaakt met de huid van de borst. Wanneer je deze reconstructie hebt gedaan moet je 6 maanden genezen en is het daarna mogelijk om een tepeltatoeage te laten zetten. Het doel hiervan is om zoveel mogelijk de realiteit na te maken. Nadat de nieuwe borst zijn vorm heeft gekregen kan er dus een driedimensionale tepeltatoeage worden worden toegepast. Het gehele proces kan enkele maanden tot een jaar duren.

Als je vragen hebt over een tepelhof reconstructie, neem dan contact op met je chirurg of medisch team van TB Medical. Zij kunnen je meer vertellen over de operatie en wat je kunt verwachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *