• May 23, 2024

Tips Voor Het Kiezen Van Een Tattoo

Is je tattoo net nieuw? Let dan zeker extra op!

Ben je letterlijk een paar dagen geleden uit de tattooshop komen lopen? En ben je op weg naar een middag in de zon? Ben dan super voorzichtig met het verzorgen van je huid!

Ook al wil je misschien lekker van de zon genieten, onthoud dat je geen gewone zonnebrandcrème op een verse tattoo kunt smeren als deze nog niet is genezen! Probeer in de schaduw te blijven en houd je tattoo absoluut uit direct zonlicht totdat deze volledig is genezen. Je huid is nog extreem gevoelig voor UV-licht en kan dan héél makkelijk en flink verbranden. Met alle gevolgen van dien, zoals blaren, bultjes en erger als je niet oppast. Dat is niet alleen ontzettend pijnlijk, maar je vertraagt hierdoor ook het genezingsproces van je tattoo… niet de moeite waard dus!

Kies een stijl

Er zijn inmiddels ontzettend veel verschillende stijlen tatoeages, en vaak dus ook meerdere manieren om jou idee uit te werken. Doe onderzoek naar de verschillende stijlen en bedenk welke je het meeste aanspreekt. Houdt ook rekening met het feit dat niet elk idee even goed werkt in de stijl die je wellicht voor ogen hebt. Veel artiesten hebben een eigen specialiteit, dat wil zeggen een eigen herkenbare stijl van tatoeëren waar ze het beste in zijn. Met dat in gedachten is het dus handig om een ​​stijl te kiezen voordat je een artiest kiest.

We kunnen het niet genoeg zeggen: Smeren en hydrateren!

Wat er ook gebeurt, vergeet niet om elke keer dat je uit de zon komt je huid te hydrateren met een goede hydraterende creme. Hydrateren is belangrijk voor je huid in het algemeen, maar nog meer voor tattoos als ze in direct zonlicht hebben gestaan. Ook zorgt hydrateren voor een stralende, mooie huid die jong oogt.

Na het zonnen is het net zo belangrijk om alle resten zonnecrème van je af te wassen. Daarna hydrateer je je huid met een crème zoals aftersun. Aftersun bevat ingrediënten die je huid instant verkoelen en helpen herstellen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *